Blogs by Ineke

18 mei 2024

Ik heb een tijd niet geschreven, beetje in de lappenmand. En ik schrijf zo graag……..In onderstaand lang :-) stuk wil ik vertellen wat ik doe en wat je van een sessie mag verwachten. 

Wil je meer licht en lucht in je leven? Meer rust, ontspanning, liefde, een fijne partner, een leuke baan, een fijne woonplek? Maar ervaar je juist veel spanning, voel je je vaak opgejaagd, onrustig, angstig, zit je niet lekker in je vel en misschien zelfs tegen een burn-out aan? 

Heb je weleens bedacht dat dit te maken heeft met je start op aarde, met bestaansrecht, er mogen zijn en hoe dat je leven (nu) nog beïnvloedt? 

Heb je weleens bedacht dat dit te maken kan maken met een onveilige hechting als kind? Als je veilig gehecht bent, is er aan je behoeften als baby en jong kindje voldaan. Je kreeg wat je nodig had, je ouders waren aanwezig en beschikbaar en je voelde je veilig. Dat is een mooie start en daardoor raak je veilig gehecht. 

Onveilige hechting kan ontstaan als er niet aan je behoeften werd voldaan. Je ouders zijn er wel, maar toch niet echt emotioneel beschikbaar en aan je behoeften, vaak emotioneel, wordt niet voldaan. Ook een moeilijke zware geboorte, een tijdje in een couveuse of een zware zwangerschap voor je moeder kan zorgen voor een onveilige hechting. 

De eerste anderhalf jaar na je geboorte, ben je, net als in de baarmoeder één in energie met je moeder. Je pikt alles van haar op, haar blijdschap en haar verdriet of pijn. Ook als je deel bent van een stilgeboren tweeling kan dat van grote invloed zijn op je leven nu. 

Je hoeft dit niet eens te weten, maar voelt je vaak alleen, mist altijd iets, echte verbinding met anderen. Je kunt bindings- of verlatingsangst hebben en helemaal niet begrijpen waarom.

Heb je als baby lang in het ziekenhuis gelegen, veel pijnlijke behandelingen ondergaan dat doet natuurlijk ook iets met je gevoel van veiligheid en hechting. 

Het kan zijn dat je moeite hebt met grenzen en makkelijk slachtoffer bent van mensen, die niet het beste met je voor hebben. Of je zelfs fysiek overweldigen/misbruiken. 

Onveilige hechting kan ook het gevolg zijn van de dynamiek of trauma in je familie. Soms generaties terug en generaties lang. 

Alles wat ik beschrijf vindt plaats in de periode waarin nog geen woorden waren, preverbaal, voordat je kon spreken en dus ook cognitief niet kon begrijpen wat er gebeurde. Alleen voelen. 

In een sessie vertel je eerst wat je weet van je geboorte, je gezin van herkomst, je familie. Je hoeft niet precies te weten wat er gebeurd is. Vervolgens gaan we energetisch in gesprek met je lijf. Het is wel fijn als je kunt voelen en bereid bent je angst, pijn en verdriet aan te kijken. Misschien heb je al vaker geprobeerd om met je innerlijk kind in gesprek te gaan. Alleen is dit bijna niet te doen. Dit preverbale stuk is zo intens en overweldigend, dit vraagt om een space holder, die je begrijpt, die hierin is opgeleid ook ervaringsdeskundige is. 

In een sessie lig je zo ontspannen mogelijk op een matras en gaan we met aandacht naar je buik/baarmoeder. We gaan met haar in gesprek. The body keeps the score, dus je mag erop vertrouwen dat je lichaam je laat weten wat er gebeurd is. En als je daar bij kunt blijven en ik je daarbij mag ondersteunen, kun je echt gaan voelen wat het voor jou betekend heeft. Het kan helpend zijn om er geluid aan te geven of je verdriet of boosheid te uiten. Kortom dit verborgen deel van jou mag gezien en gevoeld worden. Dan kan het jou gaan loslaten en kan het leven lichter en opgeruimder worden. En kunnen de thema’s die je onbewust tegen hielden oplossen en je steeds minder beïnvloeden. 

Oh je, niet onbelangrijk je bepaalt zelf of je aangeraakt wilt worden als je dat nodig hebt. 

Mocht je jezelf hierin herkennen, stuur me een Whatsapp of bel me op 06 12 63 91 60 en dan kijken we of ik iets voor je kan betekenen. 

17 april 2024

Aan het begin van het jaar ben ik begonnen aan een orthomoleculaire kuur om mijn darmen op orde te brengen. What a ride. Als vrouwen zijn gewend om aandacht te besteden aan onze baarmoeder en eierstokken. Om te voelen wat ze ons te zeggen hebben. Maar ook onze darmen hebben ons veel te vertellen. 

Allerlei emoties zoals stress, rouw, verdriet kunnen ons lijf uit balans brengen. Door de aanmaak van grote hoeveelheden van stresshormonen zoals adrenaline en cortisol raken onze darmen uit balans. 

Om een stress reactie te verteren, los van eten, is het gezond om snel en veel energie vrij te maken. Maar vaak, zeker als kind bevries je en slaat de emotie naar binnen, zet zich vast en als je pech hebt wordt het een blokkade. 

In mijn sessies kijken we energetisch naar je gezin van herkomst, naar je ouders, grootouders, naar je conceptie, ben je gewenst, hoe was de relatie tussen je ouders, hoe was de energie in jouw jeugd.

Het vraagt moed om dit aan te kijken, maar kan zoveel helderheid en licht brengen. Hoewel het allemaal lang geleden lijkt, het kan je leven tot op de dag van vandaag nog beïnvloeden. Wil je dit kwetsbare thema onderzoeken je bent welkom voor een sessie. Mijn sessies duren twee a drie uur, zodat we echt in alle rust de diepte in kunnen gaan. Stuur me een appje naar 06 12 63 91 60 en dan kijken we of ik je iets te bieden heb.

dinsdag 19 maart

Al een hele tijd zijn mijn darmen van slag, dus tijd om daar door een orthomoleculaire arts naar te laten kijken. Dat doe ik ff dacht ik. Capsules en poedertjes, die weer rust mogen brengen, maar tjee dat viel even tegen. Alles nog meer van slag en niet alleen mijn buik. Uitgeput en echt geen energie meer voor wat dan ook. Weerstand op nul dus ook nog koorts en mijn voorhoofdholtes dicht. Pijn en veel slapen, maar ook slapeloos door pijn. Nou ja. Genoeg tijd om te reflecteren, daar is niet veel uitgekomen. Onze darmen zijn natuurlijk een opslagplaats van emoties en als die gaan spreken mmm……. interessant wat daar “gedacht” wordt.

Ik realiseerde me tijdens dit proces dat wij in het vrouwenwerk altijd in gesprek gaan met onze baarmoeder en eierstokken. Maar de darmen omhullen dat gebied en zijn zoveel groter en vertellen ook zo hun verhaal. Tijd om daar eens aandacht aan te besteden.

woensdag 31 januari

Las net een prachtig stuk over het belang van innerlijk werk. Dat houdt me behoorlijk bezig deze dagen. De energie van de aarde heeft daar ook alles mee te maken. Opschonen, opschonen en nog eens opschonen. En wat dat me leert kan ik natuurlijk weer doorgeven in mijn sessies. Als het voor jou lastig is om op week dagen een afspraak te maken. Een avond is ook mogelijk of een ochtend in het weekend. 

24 januari 2024

Ben al tijdje in beslag genomen door de podcasts van Maarten Oversier. Mega interessant. Hij is regressie- en reïncarnatietherapeut met een prachtige visie op hoe onze voorouders ons DNA beïnvloeden. Hij vertelt zeer bevlogen over de invloed van de oorlog, de kerk en misbruik. 

Als een grootouder een trauma heeft meegemaakt en het niet heeft kunnen verwerken, maar is gaan dissociëren. Wat zeer waarschijnlijk is, want een mens is niet altijd in staat om diep ingrijpende gebeurtenissen echt te verwerken. Zeker vroeger, toen er nog maar weinig mensen in therapie gingen, schuld en schaamte maakten dat het niet alleen liever niet gevoeld, maar zeker niet besproken werd. Dus therapie was taboe. Dan ontstaan geheimen, familiegeheimen, die mee in de kist worden genomen. Maar ondertussen het DNA van volgende generaties wel beïnvloeden. Tot je voelt dat in je familietrauma een gift verborgen ligt en je het kunt doorvoelen, huilen, eren en zien wat het jou heeft geleerd. 

Hij beschrijft prachtig wat ik in mijn sessies ook herken. Wat een foetus oppikt in de baarmoeder en hoe dat van invloed is op het leven.

Heb je het idee dat er bij jou iets speelt, maak een telefonische afspraak om te kijken of ik iets voor je kan betekenen. 

Telefoon 06 12 63 91 60.

donderdag 11 januari 2024 

De laatste tijd hoor ik veel over jonge vrouwen, die graag zwanger willen worden of met moeite en/of medische hulp zwanger zijn geworden.

In hoeverre speelt de eigen tijd en ervaring in de baarmoeder van je moeder of je eigen geboorte en veilige hechting hierin een rol? Als je graag zwanger wilt worden maar heel gespannen bent, of onbewust bang voor de zwangerschap of bevalling kan je lichaam gespannen en minder ontvankelijk zijn. Ik kijk graag mee of het doorvoelen van angst en fysieke spanning rond je eigen tijd in de baarmoeder en geboorte een rol spelen. Zodat er ruimte komt, spanning losgelaten kan worden en je lichaam meer ontvankelijk kan worden. Het verdriet en de spanning kunnen jou loslaten.

donderdag 28 december 2023

Kerstvakantie veel samen thuis, Kerstdagen met familie. Vooraf stress over boodschappen, kadootjes voor onder de boom. Recepten uitzoeken.  Wat zal ik aandoen? En dan komt de regen met bakken uit de lucht, alle kapsels verlept. MMmmm.

Als je niet veilig gehecht bent of last hebt van een geboortetrauma kunnen dit pittige dagen zijn.  En heb je kans dat je je niet zo feestelijk voelt of zelfs verlaten voelt. Of alleen bent. 

vrijdag 16 december 2023

Van de week samen met een vriend de film in Utero gekeken. De film was rond 2015 overal te zien. Nu helaas niet meer, terwijl het zo’n indrukwekkende en inzichtgevende film is. We hebben de film op DVD via een oud McBook bekeken. 

In Utero is een documentairefilm uit 2015 van de Amerikaanse schrijfster en regisseur Kathleen Man Gyllenhaal, over het leven in de baarmoeder en de impact daarvan op het verdere leven. 

De film stelt drie vragen. Hoe worden we gevormd? Wie zijn we? Waarom zijn we wie we zijn? Aan de hand van interviews met wetenschappers, psychologen en artsen, theorieën van epigenetica en biochemie, culturele mythes, populaire films zoals The Matrix en Alice in Wonderland en technologische trends toont de film hoe belangrijk de prenatale fase is. Hij geeft een verklaring voor het feit dat sommigen hun hele leven voor uitdagingen komen te staan terwijl anderen juist een voorspoedig leven leiden.

Het was zo fijn en ook indrukwekkend om te zien dat wat ik in mijn opleidingen heb geleerd en bekrachtigd heb gezien in de de sessies die ik begeleid in deze film wetenschappelijk onderbouwd wordt. 

Het sterkt me in mijn visie dat je start op aarde zo wezenlijk is en preverbaal, dus praten over is geen oplossing, maar energetisch in gesprek gaan met je lichaam wel dat wel zijn. Dan kan je lichaam in beweging komen, relaesen en kan het trauma jou loslaten.

Voel je je niet ontspannen in je lichaam, ervaar je de wereld als onveilig, ben je niet goed in ontvangen van bijvoorbeeld geld, een inkomen, een fijn huis, liefde en een relatie. Dat zijn typische thema’s die passen bij een geboorte- of hechtingstrauma of transgenerationeel trauma.

Stuur me een berichtje als je er meer over wilt weten en om te ontdekken of dit bij jou speelt en hoe ik je daarbij kan helpen. Telefoon 06 12 63 91 60. 

vrijdag 08 december 2023

Net als heel Nederland ziek geweest, nog een beetje hoofdpijn. 

Ondertussen oa geluisterd naar podcast van Jorn Luca met Anna Verwaal. Zij vertelt prachtig over de periode van voor de conceptie. Hoe een moeder zichzelf en haar kindje (on)bewust voorbereid op de zwangerschap en het kindje voorbereid wordt 

op het gezin en de omstandigheden waarin het ontvangen gaat worden. Erg indrukwekkend. Ik herken zoveel in wat zij vertelt in de sessies die ik geef.  En wat iemand door energetisch in gesprek te gaan met haar/zijn lichaam ervaart en ontdekt, doorvoelt en daarmee het trauma doorleefd wordt en los kan laten. 

Zo fijn dat er steeds meer belangstelling komt voor de perinatale en prenatale periode, dus de periode van zwangerschap tot geboorte en na de geboorte. En ook meer en meer voor en vanaf de conceptie.

Je bent welkom voor een sessie als je weet of vermoedt dat dit bij jou niet vlekkeloos is verlopen. 

dinsdag 21 november 2023

Hoe weet je of je een geboorte- of hechtingstrauma hebt? Is je start op aarde nog steeds van invloed op je leven? Hoe merk je dat?

Het zou kunnen als je bijvoorbeeld veel spanning in je lijf hebt, angstig bent om “niks”. De wereld als onveilig ervaart. Moeite hebt met het ontvangen van liefde, je verbinden met een geliefde. Bindings- of verlatingsangst hebt. Moeite hebt met het ontvangen van liefde, inkomen, een fijn huis of moeite hebt om geld uit te geven, goed voor jezelf zorgen. Je niet geaard voelt, niet welkom op aarde of in je gezin van herkomst. Of zijn thema’s die al generaties lang in je familie spelen rondom geboorte en hechting.

Dan is het het onderzoeken waard of er zo’n trauma speelt. Je verstoppen en niet durven voelen van blokkades geeft je meer spanning dan het aankijken en doorvoelen. Want dan kan het jou gaan loslaten.

In een sessie bespreken we eerst wat je weet over je geboorte en je gezin. Maar ook als je niets weet maar wel voelt kunnen we energetisch in gesprek gaan met je lichaam. Dan geeft je lichaam prijs wat het weet.

Over je conceptie, je tijd in de baarmoeder, ben je een deel van een (stilgeboren meerling), eerdere abortussen van je moeder ofwel is er veel verdriet geweest rondom zwangerschap? Heb je een zware geboorte mee moeten maken? Het thema is heel gelaagd.

Mijn ervaring is dat het kennen van je verhaal niet voldoende is. Je was te klein om het te begrijpen. Je voelde je alleen en angstig en moest je daarvoor wel afsluiten omdat het toen te heftig was. Het wordt dan een blokkade in lijf. Het zelf aanpakken van dit trauma met energetisch of innerlijk kind werk is mogelijk, maar de herinnering kan te heftig zijn, waardoor alleen bij de pijn komen heel moeilijk en zwaar is. Omdat er dan weer geen bedding en zorg voor jou is, net als toen je klein was.

Het vraagt moed en een veilige bedding om bij die pijn en fysieke spanning van het kindje te komen en dit echt te doorvoelen, erbij te blijven tot het jou loslaat. Tot het kan releasen.

Je bent welkom om contact op te nemen om te kijken of ik iets voor je kan betekenen. Telefoon 06 12 63 91 60.

dinsdag 14 november 2023

Op FB deel ik natuurlijk graag over mijn werk, alhoewel ik al weer tijdje niet geschreven heb. Een verlangen is om naast het vertrouwde werk met vrouwen ook mannen te begeleiden in geboorte- en hechtingstrauma. Daar heb ik een voorzichtige start mee gemaakt. 

En ander groot verlangen is om een sessie te mogen ondergaan zoals ik zelf geef……..

Ook dat verlangen is gehoord en ik heb een lichaamsgerichte sessie bij een collega mogen meemaken. In een veilige bedding van iemand die weet en belichaamt wat dit betekent. Zo bijzonder te voelen dat mijn lijf het zich gewoon herinnert en bijna als vanzelf terug gaat naar mijn geboorte. Ik hoef niets anders te doen dan het toe te durven laten. De herinnering aan de fysieke pijn van een tang op mijn hoofd, de spanning in mijn kaken, het bijna stikken en de doodsangst. Om vervolgens te voelen dat het rustiger wordt, zachter, het laat spanning los. Gewoon meebewegen, het ritme volgen. En daarna is er rust, geen woorden, mijn lijf voelt anders. Nog niet alles is losgelaten, maar mmmm wat fijn is dit al.

maandag 30 oktober 2023

Na jarenlang met vrouwen aan geboorte- en hechtingstrauma gewerkt te hebben richt ik me nu ook op mannen. Want natuurlijk kunnen ook mannen een trauma uit de vroege kindertijd hebben. Ik ben zo blij dat ik ook hierin iets kan betekenen en de ingang opnieuw het lichaam is.

Waarom ook niet?

Ik werk met verschillende sessies bijvoorbeeld een sessies waarin we eerst je verhaal onderzoeken. Zo’n sessie duurt zo’n anderhalf uur met mogelijk wat uitloop. De kosten hiervoor zijn 150 euro.

In een vervolgafspraak kunnen we dit verhaal fysiek te onderzoeken, doorvoelen, expressie aan te geven en bewust te worden wat er tijdens je conceptie, in de baarmoeder of in de eerste tijd van je leven is gebeurd.

Dit is dan een langere sessie. Zo’n sessie duurt 2,5 tot 3 uur of zolang als nodig is en kost 250 euro.

Als je meteen aan de slag wilt met zowel je verhaal als in gesprek met je lichaam kunnen we het beste meteen een lange sessie afspreken.

Je bent welkom, ook voor een kennismakingsgesprek op telefoon 06 12 63 91 60. Puur by Ineke

dinsdag 24 oktober 2023

Al weken niets geschreven op FB, terwijl ik daar zo van geniet. Het geeft me focus, nou die ben ik nu behoorlijk kwijt. Richt me op alles en iedereen behalve op wat ik te doen heb. Misschien omdat het spannend is nu. In mijn opleiding ooit heb ik mogen oefenen met medestudenten, met zowel mannen als vrouwen. Ook in Tantra. In mijn praktijk heb ik altijd vrouwen begeleid. Ik werk lichaamsgericht, dus een vrouwenlijf snap ik, herken ik. Kan ik ook hetzelfde werken met een man? In gesprek gaan met een mannenlichaam? Dat blijkt te kunnen. Als een man zijn lichaam kan voelen. Dan kunnen we daarmee in gesprek en vervolgens kunnen we naar hem als het kindje in de baarmoeder van moeder. Heel fascinerend. Dat werkt precies hetzelfde en werkt net zo bevrijdend om te voelen, bij de pijn en rouw te blijven, dit helemaal te doorvoelen. Uiteindelijk die oerwond durven voelen, het verdriet wat daarbij hoort en vrijkomt de ruimte te geven en daarmee jezelf de ruimte geven. Wat een weg, wat een prachtige en helende weg. Wees welkom voor een sessie of een telefonisch introductie gesprek. Mijn website is nog niet up to date ;-).

Puur by Ineke Telefoon 06 12 63 91 60.

dinsdag 03 oktober

Ik heb gemerkt dat het tijd vraagt om je verhaal te doen en samen de rust en het vertrouwen op te bouwen om met je geboorte- of hechtingstrauma aan de slag te gaan. Daarom geef ik graag uitgebreide sessies van zo’n 2.5 tot 3 uur of zo lang als nodig is. Zo’n uitgebreide sessie kost 250 euro.

Mocht je toch liever eerst je verhaal doen en later met je lichaam in gesprek willen gaan, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Dat betaal je voor een sessie van anderhalf 125 euro.

Puur by Ineke telefoon 06 12 63 91 60 

vrijdag 22 september 2023

Mijn sessies draaien vaak om het niet kunnen ervaren van bestaansrecht, voortkomend uit geboorte- of hechtingstrauma en dat kan persoonlijk zijn, maar ook transgenerationeel. Maar ook dan keeps your body the score en kunnen we in gesprek met je lijf.

Ook als je steeds terugkerend ondermijnende patronen of overtuigingen hebt die je niet kunt thuis brengen kunnen we daar samen naar kijken. Ik heb bijvoorbeeld een sessie met iemand gedaan, die zich niet welkom voelde op aarde.  In de sessie bleek zij toch echt heel gewenst door haar familie. Maar haar oma kwam in de jaren voor WOII uit Duitsland om met haar Nederlandse opa te trouwen en de omgeving was daar “niet blij mee”. Oma voelde zich niet welkom en heeft dat onbewust doorgegeven aan haar kinderen en kleinkinderen. Zo mooi en dankbaar om daar helderheid in te kunnen brengen. 

Puur by Ineke telefoon 06 12 63 91 60 en www.puur-bewustwording.nl

dinsdag 19 september 2023

Vandaag uren besteed om mijn website weer een beetje aan te passen. Er was nog een pagina met workshops en vrouwencirkels, maar die heb ik nooit aangepast. Ik werk graag met Facebook, maar ja niet iedereen is daar dol op. Daarom die pagina inclusief de “Lees meer” knop veranderd in Blogs by Ineke. Klinkt eenvoudig, maar poehhhh. Het is geloof ik net als bij de overheid of grote bedrijven, je start ooit met een simpel systeem en verandert er iets aan, moet een update doen, nog een kleine verandering, gooi er nog een beveiligingssysteem overheen en de site is onbestuurbaar. In ieder geval voor mij, maar ook voor mijn zeer handige zus en ICT-georiënteerde bekenden. Pffff. Vooralsnog draait ie weer, maar ik zou er graag meer zicht en grip op hebben zodat ik het zelf kan veranderen. 

In de brievenbus een brief van het bedrijf dat hier in het dorp glasvezel heeft aangelegd. Ze zijn nogal aanhoudend, terwijl de omgeving zegt houdt het maar gewoon bij je huidige provider. 

Tech-stress. Is dat een begrip? Vast herkenbaar. 

vrijdag 15 september 2023

Ik schreef het al mijn werk verdiept zich. Vooral omdat ik hulp krijg als het het niet meer weet. Dat is zo fijn, om te voelen dat het veel groter is dan ik.  En dat ik, als ik me overgeef aan niet weten, een kanaal wordt waar doorheen gewerkt mag worden. Zo werd me laatst duidelijk dat een bepaalde imprint die je als baby hebt meegekregen niet alleen door  je moeder, maar ook door je vader wordt doorgegeven. En dat zelfs belangrijke mensen rondom je ouders, je familiesysteem diezelfde imprint kunnen meedragen. 

Zij vormen als het ware een veld waarin een bepaalde overtuiging leeft, die zij hebben moeten aannemen om te overleven. In de oorlog, een werkkamp of in een kerkgenootschap. En omdat zij die imprint zich zo hebben eigengemaakt en in die in die situatie ook werkelijkheid was is dat zo sterk verankerd in het veld, in jouw veld dat je heel bewust afscheid daarvan moet nemen en je bewust te worden wanneer je het onbewust inzet. Hoe je je innerlijk kind kunt troosten als het er helemaal door in beslag wordt genomen. 

Dat vraagt moed, want het is nogal wat als een hele familielijn door zijn ondermijnende overtuiging wordt beheerst. Maar wat een bevrijding als het duidelijk wordt en als je er vervolgens zelf iets aan kunt doen, door niet meer mee te spelen in zo’n veld. Maar een eigen veld, met jouw eigen trilling opzoekt en je kracht gaat leven. Mmmm ben benieuwd wie zich hierin herkent en er een sessie aan wil wijden.

Stuur me een berichtje op 06 12 63 91 60 . 

dinsdag 29 augustus 2023

Een enorme gebeurtenis in je volwassen leven kan een grote impact hebben op je leven. Meestal omdat het raakt aan een gebeurtenis of thema uit je jeugd. Heb jij helder hoe de eerste jaren van je leven je nu nog beïnvloeden? Wil je daar maar over weten? Je kunt een lichaamsgerichte sessie bij mij boeken en dan gaan we samen op zoek. Soms heb je nauwelijks herinneringen, dat is geen probleem. Het is wel handig als je “voelt” cq je je bewust bent van je lichaam. 

Je bent van harte welkom in mijn sessieruimte in Laren NH. 

woensdag 23 augustus

De laatste tijd ervaar ik een enorme verdieping in mijn werk. Het is zo dankbaar en helend om iemand met haar lichaam in gesprek te laten gaan om te ontdekken wat bijvoorbeeld de baarmoeder te zeggen heeft. Het blijkt dan dat je je zo kunt verbinden dat je gewoon die baarmoeder wordt. En als je dan vragen hebt over hoe het was om in de baarmoeder van je moeder te zijn, kun je je daar energetisch contact mee maken. Hoe voelde je je? Opgesloten omdat je moeder weinig ruimte voelde voor jou. Of omdat er veel verdriet in haar baarmoeder was door eerdere miskramen. Of hoe was het om samen met een overleden broertje of zusje een poosje daar samen te zijn? Soms ontdek je ineens dat je je altijd verlaten voelt omdat je in de baarmoeder verlaten bent door de dood van een tweelingbroer of -zus. Hoe magisch om dit te mogen voelen. Dit te durven voelen, de moed te hebben dit aan te gaan. Want dat vraagt het wel, dit verdriet aankijken en doorvoelen. Meestal te zwaar om alleen te doen. Ik ben er graag voor je.

vrijdag 18 augustus

Meestal kost het me niet veel moeite om iets te schrijven. Maar ik ben al bijna twee weken thuis na het Hieros Gamos en nog steeds aan het landen. Het was intens, mooi en liefdevol. Ik voel dankbaarheid. En het was ook heel confronterend. Om in het veld te voelen dat er van alles speelde zonder echt te weten wat. En dat deed iets met mijn gevoel van veiligheid. Het was natuurlijk niet echt onveilig, maar de energie was wel onrustig. Net als het weer. 

Wat is space holden toch belangrijk en wat is dat complex. Want het betekent voor iedereen iets anders. Duidelijkheid, strakke structuur of meebewegen met de flow zonder te weten wat die flow inhoudt of alleen mee kunnen bewegen als de flow voelbaar iof duidelijk is. Nou ja.

Heb ik iets geleerd over het mannelijke en vrouwelijke? Mmmmm ik heb een prachtige gemengde workshop gevolgd waarin de mannen werden meegenomen in hoe vrouwen hun hart, buik, baarmoeder onderzoeken en verzachten. Zo mooi en gedragen. Met liefde en aandacht. Heel mooi, ik zou dat graag een keer met mannen doen. En vice versa. 

Want ik geloof dat een betere communicatie tussen de mannen en vrouwen ligt in elkaar beter aanvoelen. Letterlijk via het lijf en zowel de overeenkomsten als de verschillen ervaren. 

Nou ja, ik werk in sessies over hechting en geboortetrauma in ruime zin via het lichaam, vaak de baarmoeder en zou ook graag met mannen werken. Want ik denk dat mannen daar net zo goed mee kampen. 

dinsdag 08 augustus

Mmm aan het landen na het Hieros Gamos en ook nog wel na het Lorelei festival eerder in juli. Op het HG wilde ik vooral leren over het (gewonde) mannelijke en/of vrouwelijke deel in mezelf. Ik ben er nog niet uit. Het is veel complexer dan in 5 dagen ervaren kan worden. Ik heb wel gevoeld dat mijn verlangen naar schoonheid,  voelt als verlangen naar veiligheid, vooral erkend werd in details en uitwisseling tussen vrouwen. Gewoon veel yin of heb ik nog een weg te gaan?

woensdag 28 juni  

Nog ruim een week en dan begint het Loreleifestival. Zin in, de voorbereidingen zijn al zo leuk. Wat ga ik doen? Wat is er mogelijk? Hoe diep kunnen we gaan? Nou ja. Ik heb geleerd om in het moment te kijken wat er nodig is, wat het veld vraagt. Zowel in een groep als in sessies. Ik heb wel eens in de stromende regen in een lekkend tentje een prachtige sessie begeleid. Uitdagend en zo mooi. 

Ik heb tot die tijd thuis nog ruimte voor persoonlijke sessies. Over je start op aarde, de omstandigheden rond je geboorte, je plek in je gezin, hoe was je hechting en welke gevolgen dat heeft voor de manier waarop je de wereld en het leven ervaart. De kindconclusies die je toen getrokken hebt en misschien onbewust nog dagelijks leeft. Hoe je hiermee je leven vormgeeft. Ik kijk graag met je mee en samen creëren we een veld waarin je een stap naar heling kunt zetten.

Ik heb gemerkt dat het goed is om ruim de tijd te nemen voor een sessie om de tijd te nemen om jouw unieke verhaal te doorgronden, dat wat jou geraakt heeft. En welke conclusie(s) je getrokken hebt. Mijn sessies duren zo’n 2.5 uur tot 4 uur, zolang als nodig is en kosten 225 euro. 

Je bent welkom in mijn sessieruimte in Laren NH, een fijne plek, die ook bijdraagt aan de rust en veiligheid. Stuur een berichtje naar 06 12 63 91 60 of bel me om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

woensdag 21 juni  

Over twee weken en twee dagen begint het Lorelei festival in Zeewolde. Ik kijk er naar uit, ben me aan het voorbereiden. Ik sta op het Verwenveld met allerlei toppers, die hun tijdelijke werkplek prachtig aankleden. Ik vergeet dat altijd en ga de avond ervoor nog wat bedenken. Een kansloze onderneming. Ben er nu eerder bij en de vormgever in mij staat aan. Heerlijk, posters bedenken, teksten over wat ik nu precies doe en een gezellig plek rond mijn tentje maken. 

Ik geef drie workshops (zondag 9, dinsdag 11 en zaterdag 15 juli) en ben elke dag op het Verwenveld te vinden voor een sessie. Een korte kennismakingssessie of mogelijk wat meer de diepte in en  inzoomen op jouw situatie in een langere sessie. 

Ik zie je graag vanaf 8 juli tot en met 16 juli.

woensdag 21 juni  

Door je grootste verdriet te omarmen kan het jou loslaten. Dat lukt je meestal niet alleen als het gaat om vroegkinderlijk trauma. Dat betekent alles rondom conceptie, zwangerschap, geboorte en hechting in je eerste levensjaren. Dat is zo kwetsbaar en toch ook al zo lang geleden. Het is zo bepalend geweest, dat je er waarschijnlijk al je hele leven (onbewust) mee dealt. En het wordt zelfs, naarmate je ouder wordt, steeds dwingender. Steeds bepalender. Het gaat om de thema’s van ons eerste chakra zoals bestaansrecht, kunnen ontvangen: geld, een baan, een huis, een geliefde, een gezin, een sociaal leven, fijne kleren. Eigenlijk heel basaal en oh zo belangrijk. 

Als het zo lastig is om er alleen mee aan de slag te gaan hoe fijn is het dan als er iemand is die voor jou de ruimte is, die de veiligheid biedt om jouw start op aarde samen aan te kijken. Zodat je je verdriet, gemis en/of angst echt durft te voelen, doorvoelen zodat het stapje voor stapje kan verzachten en helen. 

Ik geef sessies van minimaal 2.5 uur om de tijd te hebben om jouw unieke verhaal te doorgronden, dat wat jou zo geraakt heeft.  Om de diepte te kunnen ervaren en tot de kern door te dringen. Ik heb deze week vrijdagmiddag of zondag nog tijd. Je kunt me bellen of appen op 06 12 63 91 60 om te kijken of ik iets voor je kan betekenen. Zo’n sessie kost 225 euro mag duren zolang als nodig is. 

Je bent welkom in mijn sessieruimte in Laren NH, een fijne plek, die ook bijdraagt aan de rust en veiligheid van de sessie. 

vrijdag 02 juni 2023

Mijn sessies duren gemiddeld een uur, ruim. Daarin raken we een kern en dan is het uur weer om en moeten we stoppen. De volgende keer kost het tijd en soms wat moeite om dat punt, die kern weer te bereiken. De laatste tijd heb ik langere sessie gegeven en wat was dat mooi. Intens, natuurlijk, maar ook zo belangrijk om de kern te raken en daarbij aanwezig te kunnen blijven. Bij die heel jonge, rauwe, kinderlijke pijn. Voordat er begrip was. Of woorden. Alleen intens voelen. 

Het blijkt zo wezenlijk om samen eerst een veld van vertrouwen te creëren. En vervolgens de bereidheid te durven voelen om echt terug te gaan naar die kwetsbare vroegkinderlijke pijn. Dat is een beslissing en die vraagt moed. Net als het moed vraagt om in gesprek te gaan met je baarmoeder en te ontdekken wat zij voelt en heeft meegemaakt. 

En als het lukt nog een laagje dieper te zakken in de baarmoeder van je moeder….… daar waar jij als baby 9 maanden groeide en je eerste indrukken hebt opgedaan. Want dat doe je al vanaf je conceptie. Hoe was het met je moeder, hoe voelde je je met en in haar? Het lijkt een wonder, maar je kunt je er zomaar mee verbinden.  Zo kun je meer zicht krijgen waar je trauma gestart is en hoe je er met liefde, aandacht en compassie bij kunt blijven, doorvoelen, omarmen en dan kan de pijn jou loslaten. En daar begint je heling. 

De komende tijd wil ik alleen nog maar lange sessies geven. Als basis drie uur met een mogelijke uitloop. Mogelijk ook ’s avonds of op zondagmiddag. 

Stuur me een whatsappje als je geïnteresseerd bent, dan bel ik je even om af te stemmen en te kijken of dit bij je past. 

donderdag 01 juni 

Op zaterdag 08 juli start het Lorelei-festival tot en met zondag 16 juli. Ik mag drie workshops geven over mijn missie:  de invloed van je geboorte/start op aarde op je leven.
Op zondag 09 juli een kortere workshop voor de vrouwen, die maar een of twee dagen op het Festival zijn. Op dinsdag 11 juli en zaterdag 15 juli drie uur durende workshops. Daarnaast sta ik de hele periode op het Verwenveld en geef zowel kennismakings-sessies en verdiepende sessies. Graag tot ziens in Zeewolde.

Voor exacte en praktische informatie zie de website van het Lorelei.

Ik ben bezig met try-outs over geboren worden, onveilige hechting en het releasen van de fysieke blokkades vanuit het eerste chakra, gevolgd door het tweede chakra en seksuele energie. Heb je belangstelling stuur me een berichtje op Whatsapp 06 12 63 91 60 of puur-bewustwording@kpnmail.nl.

woensdag 24 mei

Schaamte. Ik wist niet dat ik zoveel schaamte in me had. Dacht altijd nou dat valt wel mee. Maar ja, dat blijkt dus anders. Net als voelen, ik voel best veel. Maar toch, bepaalde echt intens pijnlijke stukken, die als kind te bedreigend waren heb ik weggestopt. Nog even op de plank gelegd tot de tijd rijp is. Zo werkt trauma toch mevrouw Eijsten? Dat weet je toch?

En als je dan gaat voelen. Als dat trauma langzaam smelt en zich bloot geeft komen er steeds weer nieuwe lagen boven. Zeker in deze tijd van transformatie. Niet alleen mijn eigen dingetjes, maar ook die van mijn moeder en vader passeren nog eens de revue. Om gezien en het liefst geheeld te worden. Laag voor laag. What a ride. 

Iets langer lekker bij moeder vlak na het landen hier op aarde was ook wel fijn geweest. Maar ja, dat wist de heren doktoren nog niet. 

maandag 22 mei

Auauaua hoe pijnlijk om ineens weer terecht te komen in schaamte om mijn eigen trauma en dat ik zelfs het werken met dit trauma daarin meetrek. En het niet gehoord en gezien worden…….. Alsof er, als je maar echt wilt een instant fix is. Waarmee het trauma wordt opgelost. De pil uit de matrix. Wat een miskenning van ons lichaam, van ons lichaamsbewustzijn. Een miskenning van de wijsheid van ons lichaam. How the body keeps the score. 

Mijn wond, gift en bijdrage is juist deze pijnlijke geraaktheid te onderkennen en liefst helen door aandacht, bewustzijn en liefdevolle aanwezigheid. Holding space. Aho. 

16 mei uitnodiging voor Hemelvaartsdag 

Kunnen ontvangen. Dat klinkt best abstract, maar het kan betekenen dat je bijvoorbeeld altijd zorgen hebt om geld. Omdat je geen fijne goedbetaalde baan kunt vinden of houden en daarmee genoeg inkomen hebt. Of je hebt een eigen bedrijf, maar moet altijd heel hard werken om opdrachten binnen te slepen en kunt maar amper rondkomen. 

Het kost je moeite om je basis rond te krijgen en houd niks over om leuke dingen te doen. Het lijkt wel of andere mensen deel kunnen nemen aan het leven en zich ontwikkelen.  Een eigen huis, zonnepanelen, elektrische auto. En jij ziet het allemaal aan en hebt het gevoel aan de zijlijn te staan, niet echt deel te kunnen nemen. En mogelijk ligt de start hiervan bij je bestaansrecht of beter gezegd je twijfelen daaraan. En dat kan al begonnen zijn bij je start op aarde.

Wil je onderzoeken hoe jouw start op aarde nog van invloed kan zijn op je leven nu? Morgen Hemelvaartsdag in Laren NH ben je welkom. Stuur me een appje op 06 12 63 91 60. 

zondag 14 mei uitnodiging Hemelvaart 

Het geven van een sessie, workshop groot of klein. Ik geniet ervan. 

Maar ik zie altijd weer op tegen de marketing, het werven, dat is echt een ding. Waarom is dit toch moeilijk? Zichtbaar worden, omdat dat wat ik ooit als mijn wond heb ervaren nu mijn gift is? Dat wat ik te geven hebt. Of omdat het in deze tijd van transformatie moeiteloos zou mogen gaan? 

Of omdat ik me al verbind met de vrouwen die gaan komen en weet dat er moed voor nodig is om dit aan te kijken. Om te zien dat je jezelf zo weinig gunt, jezelf nauwelijks bestaansrecht gunt en hoe dat op alle gebieden van je leven voelbaar is. 

Laten we elkaar supporten en in een veld van vertrouwen dit aangaan, moedig zijn, vertellen en een stap op weg naar (h)erkenning en heling zetten. 

Laat me weten als je wilt komen via Whatsapp of bel me 06 12 63 91 60. A.s. donderdag Hemelvaartsdag in Laren NH van 13.00 tot 17.30 uur. Bijdrage 75 euro per persoon. 

zaterdag mei 13

Het blijft ongemakkelijk zichtbaar worden en mijn bijdrage aan de wereld delen. En ook dan er dwars doorheen, door het ongemak. Donderdag a.s. een tweede workshop in een reeks van drie. Beginnend met onze start op aarde. De conceptie, zwangerschap, geboorte en je plek in je gezin. Ieder kind maakt vervelende dingen mee, maar als de basis veilig is en je wordt liefdevol getroost als er iets gebeurt, dan wordt dat geen trauma. Maar als je basis niet fijn was, je bent zogenaamd onveilig gehecht, kan een kleine gebeurtenis al traumatisch zijn, omdat het haakt aan eerder opgelopen pijn en onveiligheid. 

Je start op aarde heeft “best wel” gevolgen voor hoe je je ontwikkelt. Hoe je in het leven staat, met welke basisovertuigingen. Overtuigingen die maken dat je goed kan ontvangen, makkelijk kunt uitreiken en liefde en overvloed in je leven hebt of juist helemaal niet. 

Als je je niet helemaal thuis voelt in je lijf, herken je misschien dat je start hier op aarde niet rooskleurig was. En het kan goed zijn dat je moeite hebt met grenzen voelen en grenzen aangeven. En dat kan maken dat je gevoelig bent voor mis- cq gebruik. Dit kan al in je jeugd gebeuren met vervelende vriendinnetjes en vriendjes. En later in (liefdes)relaties, je werkkring of een verlangen naar verbinding en samenzijn leidt je naar sektarische groepen. Of misbruik in toxische relaties. Dit samen onderzoeken en onderkennen geeft bewustwording en heling. We zullen delen, want rouw en trauma heeft getuigen nodig om aangekeken te worden, onderzoeken met lichaamswerk en meditatie. 

Voel je welkom donderdag 18 mei a.s. (Hemelvaartsdag) vanaf 13.00 uur tot 17.30 uur. In het Gooi. Stuur me een appje of bel me als je geïnteresseerd bent. Telefoon 06 12 63 91 60

dinsdag 09 mei 2023 trauma heeft getuigen nodig 

Ik heb lang niet geschreven. Mijn jongste dochter is geboren op 4 mei. Dus elk jaar is haar verjaardag een feest en tegelijkertijd ook rouwen om mijn familiegeschiedenis. En die is, dat realiseer ik me meer en meer niet voor de poes. Mijn grootouders, ouders en hun beloveds hebben heel veel meegemaakt in WO II. In die tijd was er nauwelijks begrip, gewoon schouders eronder, want er moest worden opgebouwd. 

Therapie voor alle verdriet, rouw en trauma? Hoe hartverscheurend als je bedenkt wat zij hebben moeten meemaken, de ideeën van Freud waren niet toereikend ;-). 

Ik was de oudste en voor mijn familie een lichtje in het donker. Als ik het schrijf voel ik de druk op mijn schouders……. Ik ben geboren op de verjaardag van de eerste man van mijn moeder. Zijn reïncarnatie? Coucou Ineke? Anyway. Pijnlijk en complex is het. Herken je dit en wil je er over praten of er meer over leren? 

dinsdag 25 april 2023

Onder een vorige post over schaamte was een vriendin zo dapper om iets persoonlijks te delen en ik loop al even te broeden wat ik on line zou durven en willen delen? Waar schaam ik me echt voor? En tijdens een wandeling met de hond werd me duidelijk dat ik me schaam dat ik nog steeds niet kan ontvangen. Na alles wat ik gedaan heb. Alle inzichten, meditaties, therapieën, trainingen, opleidingen ten spijt kan ik nog steeds niet ontvangen. Ik vind het mezelf nog steeds niet waard om te ontvangen. 

Gedurende mijn relatie was dat veel makkelijker, maar dan was het voor het gezin, voor de anderen. Mijn vader zei altijd: “samen kunnen jullie alles”. Dus toen ik er alleen voor stond is er iets aangeraakt: “alleen kan ik het niet”. En die raakt ook aan geboortetrauma, omdat ik er niet alleen in geslaagd ben om geboren te worden. Er was een tang voor nodig, anders was ik doodgegaan. Dus ik kan het niet alleen..… Fijne combi….

maandag april 24

Ook trauma heeft getuigen nodig. En daarom komen we samen op Koningsdag 27 april a.s. om te onderzoeken of jouw start op aarde jou nog beïnvloedt. In de periode van de conceptie tot in de eerste twee levensjaren ontwikkelen zich het eerste en tweede chakra. Het is een natuurlijk proces dat een kind veiligheid, bescherming en rust hoort te bieden. Als dit niet zonder meer verlopen is kan je daar nog dagelijks last van hebben. Herken je hier iets in, kom in een veilige setting mee onderzoeken wat dit voor jou betekent. Van 12.30 tot 17.30 uur in Laren NH. Kosten 50 euro per persoon.

zondag april 23    Koningsdag 

Geen zin in het Oranje gedruis, maar wel om dat wat je mogelijk tegenhoudt in het leven aan te kijken. Weet je welkom donderdag a.s. Zie mijn posts van de afgelopen dagen.

zaterdag april 22 schaamte

Ook schaamte is zo’n emotie, die we liever niet delen. Die we liever verbergen of verborgen houden. Ook al kunnen we er helemaal niks aan doen, aan de situatie die de schaamt veroorzaakt. 

En ook dat maakt zo alleen. En dat heeft weer invloed op je energie, je levensenergie, je trilling. Dus laten we ook delen over schaamte. Dat geeft zo’n bevrijding en transformatie.

zaterdag april 22 

Gisteren zei iemand rouw heeft getuigen nodig. En dat raakte me zo intens. Elke rouw heeft getuigen nodig. 

Rouw om het verliezen van je ouders, rouw om een verloren liefde, rouw om het verloren gaan van je gezin, rouw om een moeilijke start op aarde, rouw omdat je je een andere moeder gewenst had of een heel ander leven.

Rouw heeft getuigen nodig. En juist daarom komen we samen. Om getuige te zijn van elkaars rouw.

vrijdag 21 april 

Ik organiseer 3 workshops, de eerste is op Koningsdag 27 april., de tweede is op Hemelvaartsdag 18 mei en de derde op Tweede Pinksterdag 29 mei. Allen van 12.30 tot 17.30 uur in het Gooi. 

Kosten 50 euro per workshop. 

In de eerste workshop op besteden we aandacht aan geboorte en hechtingstrauma

In de periode van de conceptie tot in de eerste twee levensjaren ontwikkelen zich het eerste en tweede chakra. Het is een natuurlijk proces dat een kind veiligheid, bescherming en rust hoort te bieden. 

Niet gewenst zijn, een zware bevalling of een onveilige hechting in de eerste levensjaren kan grote gevolgen hebben voor je ontwikkeling. 

Fysiek, want veiligheid is belangrijk bij het ontwikkelen van de ruggengraat en organen. Als er geen veiligheid is kan een kind gaan twijfelen aan zijn bestaansrecht en dat kan gevolgen hebben voor het vermogen om te ontvangen. Denk aan liefde, een fijne relatie, kinderen, een inkomen, geld of een fijn huis. Er is een onvermogen om wensen en verlangens in de stof te krijgen, het blijft bij dagdromen en denken en piekeren, maar het wordt niet concreet. 

Een zwarte geboorte is een enorme shock, die diep in het lijf verankerd is. Net als een onveilige hechting. Het kan leiden tot de overtuiging niet welkom te zijn op aarde. Hierover vertellen, misschien wel voor het eerst want het is toch al zo lang geleden…. gehoord worden en andere verhalen horen brengt bewustwording. In combinatie met zacht lichaamswerk zetten we een stap op weg naar heling.

Tweede workshop

Het blijkt dat mensen die niet veilig of onvoldoende veilig gehecht zijn

extra gevoelig zijn voor misbruik. Zowel fysiek, seksueel als in toxische relaties, bijvoorbeeld met narcisten. Dit kan al in de jeugd gebeuren, nare vriendjes en vriendinnetjes, maar ook in (liefdes)relaties, in de werkkring of gevoelig voor sektarische groepen. 

Het samen onderkennen geeft al bewustwording, opnieuw in combinatie met lijfwerk. 

Derde workshop

In deze workshop wil ik kijken naar de levens- is seksuele energie, die als gevolg van bovenstaande thema’s “onder druk” is komen te staan. Hoe speelt dat in jouw lijf? Is het op slot gegaan en een beetje bevroren? We gaan het rustig aan weer wakker maken, ook weer met lijfwerk. Gewoon op jezelf, zonder interactie met anderen. 

Voel je welkom. De workshops zijn afzonderlijk te volgen, maar ik kan me voorstellen dat je je in meerdere thema’s herkent.

dinsdag 18 april

Op Koningsdag 27 april  geef ik een workshop voor vrouwen over de grote, maar vaak ongekende impact van een (traumatische) geboorte en kindertijd op de rest van je leven. Je verhaal vertellen, gehoord worden en het verhaal van andere vrouwen horen geeft veel inzicht en is een stap op weg naar heling. In combinatie met zacht lichaamswerk. Van 12.30 tot 17.30 uur het Gooi.

Op Hemelvaartsdag 18 mei organiseer ik een workshop voor vrouwen over het verband tussen een moeizame start op aarde en gevoeligheid voor toxische relaties cq misbruik. 

Op Tweede Pinksterdag een derde workshop voor vrouwen over het leren bewustworden van de gevolgen van moeizame start en eventuele toxische relaties op je levens- is seksuele energie. Ook van 12.30 tot 17.30 uur het Gooi. Ben je geïnteresseerd laat het me weten via Whatsapp 06 12 63 91 60. Meer informatie volgt snel. 

donderdag april 13 getriggerd trauma en onbegrip 

Trauma. Ik werk met vrouwen, die in hun vroege kindertijd dingen hebben meegemaakt die traumatiserend waren. Dat klinkt altijd heftig en dat is het ook. Zeker als het ook lichamelijk ingrijpend was en het dus in je lijf, in je cellen is gaan zitten. Maar dat doet angst ook, dat bevriest. Als kindje was het al eenzaam, want natuurlijk begreep je niet wat er gebeurde. Waarschijnlijk medisch noodzakelijk en bestond er geen andere optie. Maar je vond het angstig en kon dat niet onder woorden brengen of de behandeling weigeren. 

En misschien wel het ergste was dat je ook niet echt begrepen werd. Volwassen, zeker vroeger susten je pijn of je verdriet graag weg. Om hun eigen pijn niet te voelen? Of ongemak en schaamte tegenover de omgeving? 

Deze dagen merk ik zelf weer dat jaren van ingrijpende gebeurtenissen zomaar getriggerd kunnen worden. Tranen, een fysieke reactie, niet slapen. En als het me niet lukt om mijn innerlijke kind te troosten, ziet   de wereld er ineens heel vijandig uit. Er is een besef dat ik het anders kan zien, maar dat is moeilijk te pakken. 

Ook omdat de omgeving nu het (nog steeds) lastig vindt, die pijn, dat verdriet, maakt dat weer eenzaam. 

Ik ben blij dat ik ook dit jaar weer workshops en individuele sessies mag geven over dit onderwerp op het Lorelei Festival. Zodat er wel begrip, een luisterend oor en een schouder voor je is. 

Overigens dit jaar start Lorelei al op al op 08 juli met twee extra dagen

voor vrouwen die een of twee dagen willen komen kennismaken. 

Maar ondertussen ben je welkom in mijn praktijk in Laren NH. Bel me of stuur me een appje 06 12 63 91 60. www.puur-bewustwording.nl

Overigens krijg ik steeds vaker vragen van mannen, dus neem contact op als je wilt weten of ik iets voor je kan betekenen.

donderdag 06 april 2023

Alles wat je aandacht geeft wordt groter, dus ik houd er niet zo van om te schrijven over ik zie gebeuren in de buitenwereld. En bovendien zegt het iets over mijn binnenwereld. Vandaag werd me dat wel duidelijk. Ik kwam in totale chaos terecht.

Vroeger deed ik elke week mijn administratie en had alles altijd lekker op orde. Nu zie ik er al tijden tegenop. Alles online, eerst bericht per mail om site te bezoeken. Dan inloggen met wachtwoorden, ellenlange inlogcodes. Of QR-codes, dat weiger ik, geen fijne associaties. 

Vandaag moest ik wel aan de slag. OMG wat een chaos. Bij de bank was iets misgegaan, via site niet op te lossen. Dus bellen, maar daar loopt men warm voor, dus eindeloos wachten. Uiteindelijk lijkt het wel te gaan kloppen. Fingers crossed. 

Waterschapsbelasting. Ja excuses ons computersysteem is niet op orde, dus 2022 hebben we niet kunnen innen en nu mag je 2022 en 2023 in een keer betalen.

Mijn energieleverancier mailde dat de jaarafrekening als bijlage terug te vinden was in de mail. Maar nee, dus niet. Na veel puzzelen op de site gevonden. Telefonisch is men niet bereikbaar. 

Netbeheerder wil foto’s van meterstanden, want men stuurt geen meteropnemer meer. Uploaden van gemaakte foto’s lukt niet, site werkt niet. Na een half uur in de wacht aan de telefoon zegt de medewerkster ach ja het is een rot site en we hebben het ook niet nodig. Laat maar zitten. 

Mijn ziektekostenverzekering is duurder omdat ik wel wil kunnen bellen en niet alles online wil regelen.

Einde van de middag naar de supermarkt. Er is nog maar een kassa waar je met cash geld kunt betalen. Mensen verdringen zich achter de scan-kassa’s. 

Ben ik nu de enige die denkt we worden gepiepeld? Gevangen gehouden in digitale systemen, zodat we straks totaal niet vrij meer zijn.

Ik word er niet blij van, om niet te zeggen het scares the hell out of me.

Sta ik hier alleen in? Ik kijk uit naar een eerlijke wereld waarin de menselijke maat, het hart weer aanwezig is. 

29 maart

Terwijl de zonnevlammen, sterrenstelsels, stand van planeten, aliens, goddelijk licht en ascentieverschijnselen ons “om de oren” vliegen, bestaat er ook nog onze persoonlijke geschiedenis. Die weliswaar sneller dan ooit kan transformeren, juist door de energie van transformatie, maar dan is het wel fijn om te weten waar je blokkade over gaat. 

Twijfel je je wel eens aan je bestaansrecht en je gevoel van veiligheid, van welkom zijn op deze aarde? Ik begeleid vrouwen die zich herkennen in dit thema, maar zich niet altijd realiseren hoe groot de impact hiervan is op hun leven. Bijvoorbeeld het moeilijk kunnen ontvangen. Ontvangen van liefde, een fijne relatie, een gezin, een inkomen, een baan, een fijn huis. Maar jezelf het waard vinden, je waardevol voelen. Als je dit moeilijk vindt bestaat de kans dat dit te maken heeft met je start op aarde. 

Denk aan een pittige geboorte door een keizersnede of een vacuümpomp. Of een te vroeg geboren couveusekindje, dat veel medische handelingen heeft ondergaan zonder de liefdevolle koestering en nabijheid van een moeder/vader. En zonder het te kunnen begrijpen of te kunnen reageren. Alleen geluidloos huilen door alle apparatuur en slangetjes. 

Je niet gewenst voelen door je moeder of vader. Ben je geboren bij een alleenstaande moeder, die overbelast was en je niet altijd kon geven wat je nodig had. 

Of ben je een alleengeboren tweeling en voel je je daardoor altijd alleen en schuldig, want jij leeft wel? Ook ervaringen uit een vorige leven of trauma in de familie kunnen grote invloed hebben op je gevoel van veiligheid en je bestaansrecht. Je eerste levensjaren, de hechting met in eerste instantie je moeder en daarmee een gezonde emotionele, maar soms ook fysieke ontwikkeling zijn van levensbelang.

Veel vrouwen herkennen wel dat het moeite kost om je thuis te voelen in je lichaam, überhaupt om te voelen, geaard te zijn. Maar koppelen dit niet aan de start op aarde. Heb je behoefte om dit te onderzoeken en het lichter te laten worden dan kijk ik graag met je mee. 

woensdag 08 februari 

Blijft er een plek in je lichaam maar pijn doen, aandacht vragen terwijl er medisch niets aan de hand is? Wat heeft dat te zeggen? Bij mij is dat mijn heiligbeen/onderkant van mijn rug. Als je geboorte niet vlekkeloos verlopen is, of als je je niet zo gewenst voelde door je ouders of als er door een couveuseperiode minder hechting kon ontstaan dan is de kans aanwezig dat je eerste chakra uit balans is. Dat zijn maar een paar voorbeelden. 

Ze hebben allemaal gevolgen voor je welkom voelen op aarde, je bestaansrecht, je plek vinden op aarde. En alles wat daarmee samenhangt zoals het kunnen ontvangen. Denk aan liefde, een partner, kinderen, een huis, inkomen, een baan. Maar de kans is ook reëel aanwezig dat ook je tweede chakra (ter hoogte van je bekken, baarmoeder en aan de achterkant je heiligbeen) niet in balans is. Met als gevolg dat je seksuele en levensenergie mogelijk niet stroomt. Maar helaas kan ook misbruik een rol zijn gaan spelen. Best een pakketje om aan te kijken. Hoe “fijn” om dit samen te doen met iemand die je begrijpt en weet hoe je meer in je lijf kan zakken, de pijn en schaduw kan aankijken en kan helen. Door cognitieve bewustwording, zacht lichaamswerk (bewustworden van en door je lichaam) en eventueel massage (in consent). Ik zie je graag in mijn fijne ruimte in Laren NH. 

27 januari 2023

Ik ben, net als de natuur,  geruime tijd naar binnen gericht. Ik schrijf wel, maar een beetje voor me uit, alsof ik mezelf nog een keertje uitvind. Nog niet zo duidelijk, maar er broeit van alles. Ondertussen ben ik graag beschikbaar voor sessies over het effect van je conceptie, geboorte en hechting enzo op je eerste chakra. En de invloed van een eventuele (onveilige) hechting op je tweede chakra, hoe dat je Kundalini, levens- en s*ksuele energie beïnvloedt en je schaduw is geworden. Wees welkom en we onderzoeken samen hoe we je innerlijk kindje weer tot rust kunnen brengen. Lijkt misschien een beetje vreemd sessies geven en naar binnen gericht zijn, maar dan ben ik ook wel op mijn best 

.  

#chakra‘s#geboorte#hechting#s*ksuele#energie#sessies#innerlijk#kind.