wie ben ik

When life is sweet,
say thank you and celebrate,
when life is bitter,
say thank you and grow.

Ik ben Ineke Eijsten en de ontdekking van EmotioneelLichaamsWerk heeft mijn leven veranderd. Ik heb persoonlijke leiderschapstrainingen,de ELW-trainers- en coachopleiding gevolgd en me aansluitend verdiept in meditatie, Tantra en energiewerk. De rode draad in mijn zoektocht blijkt steeds weer het lichaam te zijn. En hoe dat informatie prijs wil geven. Ik was een expert in het niet willen voelen en mijn intuïtie/heldervoelen totaal te negeren. Ik ging gewoon door en deed er steeds een schepje bovenop. Uiteraard ben ik mezelf daarin goed tegengekomen. Dit mechanisme herken ik bij veel clienten en ik kan ze daarin goed begeleiden. Zodat het voelen geen last maar een waardevolle kwaliteit wordt.

Het is mijn missie om vrouwen te verbinden met de wijsheid van hun hart en buik of nog concreter hun baarmoeder, de bron van vruchtbaarheid en nieuw leven, levensenergie, essentie, groei, creatie, spiritualiteit en liefde. 

Onze bekkenbodem vormt letterlijk de bodem van ons bestaan. Met een ontspannen bekkenbodem kun je je thuis kunnen voelen in je lichaam en hier op aarde. Gedurende ons leven maken we allemaal grote en kleine gebeurtenissen mee en als we die niet echt willen voelen en goed verwerken kunnen die tot fysieke en/of emotionele spanning leiden. Het zijn signalen van je lichaam dat het gehoord wil worden.

Ik heb aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om te luisteren naar mijn lichaam en de signalen die het geeft serieus  te nemen. Als je die signalen te lang niet wilt horen en gewoon maar doorgaat kan je lichaam steeds harder gaan „roepen” om gehoord te worden. En uiteindelijk overbelast raken, met allerlei fysieke en emotionele gevolgen van dien

Ik kan je begeleiden met lichaamsgerichte, cognitieve coaching, waarbij je je bewust wordt van je onbewuste gedachtenstroom, die van grote invloed is op je emoties en je gevoel. Dus negatieve gedachten veroorzaken verdriet, boosheid of somberheid met buikpijn, hoofdpijn of pijn in je schouders als gevolg. Je komt in een negatieve spiraal en kunt, ondanks dat je alles hebt, een fijne partner, lieve kinderen, een mooie baan, een heerlijk huis en een goed sociaal en familie leven niet genieten en voelt je uitgeput, moe en down. En een burnout ligt op de loer.

Als je daarvoor open staat kan ik je meer lichaamsgericht begeleiden met lichaamsgerichte oefeningen, bodytalk en/of massages. In ons lichaam liggen allerlei grote en kleine trauma’s opgeslagen. Vastgezette lichamelijke spanningen/energieen, die zich mentaal uitdrukken in overtuigingen en aannames, die je leven beïnvloeden omdat je denken hierdoor beheerst wordt. Je geeft je leven vorm vanuit angst in plaats vanuit visie en verlangen. Het is belangrijk deze vicieuze cirkel te doorbreken zodat je (levens)energie weer kan gaan stromen en je je weer fit en blij voelt. Zodat het leven weer leven in plaats van overleven is.

contactgegevens
Ineke Eijsten
puur-bewustwording@kpnmail.nl
telefoon 035 533 53 64