mijn manier van werken

Het is mijn missie om vrouwen weer in contact te brengen met de wijsheid van hun hart en buik of nog concreter hun baarmoeder, de bron van vruchtbaarheid en nieuw leven, levensenergie, essentie, groei, creatie, spiritualiteit en liefde. 

De bekkenbodem vormt letterlijk de bodem van je bestaan. Met een ontspannen bekkenbodem kun je je thuis kunnen voelen in je lichaam en hier op aarde. Gedurende ons leven maken we allemaal grote en kleine pijnlijke (levens)gebeurtenissen mee en als je die niet echt wilt voelen en goed kunt verwerken,  kunnen die tot fysieke en emotionele spanning leiden. Het zijn signalen van je lichaam dat het gehoord wil worden.

Ik heb aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om te luisteren naar mijn lichaam en de signalen die het geeft serieus  te nemen. Als je die signalen te lang niet wilt horen en gewoon maar doorgaat kan je lichaam steeds harder gaan „roepen” om gehoord te worden. En uiteindelijk overbelast raken, met allerlei fysieke en emotionele gevolgen van dien.

Ik kan je begeleiden met lichaamsgerichte, cognitieve coaching, waarbij je je bewust wordt van je onbewuste gedachtenstroom, die van grote invloed is op je emoties en je gevoel. Dus negatieve gedachten veroorzaken verdriet, boosheid of somberheid met buikpijn, hoofdpijn of pijn in je schouders als gevolg. Je komt in een negatieve spiraal en kunt, ondanks dat je alles hebt, een fijne partner, lieve kinderen, een mooie baan, een heerlijk huis en een goed sociaal en familie leven niet genieten en voelt je uitgeput, moe en down. En een burnout ligt op de loer.

Als je daarvoor open staat kan ik je meer lichaamsgericht begeleiden met lichaamsgerichte oefeningen, bodytalk en/of massages. In ons lichaam liggen allerlei grote en kleine trauma’s opgeslagen. Vastgezette lichamelijke spanningen/energieen, die zich mentaal uitdrukken in overtuigingen en aannames, die je leven beïnvloeden omdat je denken hierdoor beheerst wordt. Je geeft je leven vorm vanuit angst in plaats vanuit visie en verlangen. Het is belangrijk deze vicieuze cirkel te doorbreken zodat je (levens)energie weer kan gaan stromen en je je weer fit en blij voelt. Zodat het leven weer leven in plaats van overleven is.

Als gezegd in je leven (en ook in vorige levens of je daar nu wel of niet in gelooft) heb je allerlei kleine en grotere trauma’s opgelopen. In feite zijn dit verkrampingen omdat je er toen niet bij kon blijven, om te overleven. Het zijn valse overtuigingen die je bent gaan geloven en als waarheid bent gaan aannemen. Die trauma’s hebben zich vast gezet in je lichaam, waardoor energie niet meer vrij kan stromen, met alle gevolgen van dien (allerlei klachten op fysiek, emotioneel of mentaal niveau).

Heling bestaat eruit dat de verkrampingen bewust worden, je lichaam kan ontspannen en daarmee de energie weer vrij kan gaan stromen. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam doet het werk. Ik ben alleen het veld waarin dit kan gebeuren. 

naar contactpagina