Lichaamsgerichte begeleiding

In je lichaam liggen allerlei grote en kleine trauma’s opgeslagen. In je leven, als kind, maar ook als volwassene heb je allerlei dingen meegemaakt, die je op dat moment niet kon verwerken. Je kon niet adequaat reageren, maar bevroor, ging op de vlucht of in gevecht. Die emoties hebben zich energetisch in je lichaam vastgezet als spanning, die zich kan uitdrukken in fysieke pijn en/of stress. Je energie kon niet meer vrij stromen, waardoor je allerlei klachten hebt kunnen ontwikkelen.

Vastgezette lichamelijke spanningen, die zich mentaal uitdrukken in (negatieve en ondermijnende) overtuigingen en aannames, die je leven beïnvloeden, omdat je je leven bent gaan vormgeven vanuit spanning en angst. Het is bevrijdend om dit te doorbreken, zodat je levensenergie weer kan gaan stromen en je je weer kunt ontspannen, fit en blij kunt voelen.

We gaan op zoek naar de spanning in je lijf. Met oefeningen, bodytalk als bijvoorbeeld womb whispering gaan we “in gesprek” met die plekken en gaan ontdekken wat ze je te zeggen hebben. Een fascinerend proces, want je lijf weet precies wat er speelt en als je daar naar leert luisteren kun je leren ontspannen in de spanning en kan je energie weer gaan stromen.

Een belangrijke verbinding is die van je hart met je baarmoeder/bekken. Door aandacht te geven aan je buik/bekken in verbinding met je hart, met gerichte ademhaling of meditatie kan je hart verzachten en kun je meer ruimte gaan maken en vrijer ademhalen. Je bekkenbodem vormt letterlijk de bodem van je bestaan. Met een ontspannen bekkenbodem kun je je thuis voelen in je lichaam en hier op aarde.

Het verminderen van de spanning in je bekkenbodem en buik is belangrijk voor de doorstroming en het ervaren van emoties.  Het doorleven en ervaren van emoties is essentieel voor fysieke ontspanning. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar als je contact hebt met de vrouwelijke zachte kracht van je buik sta je meer in je kracht, ben je meer geaard, meer in verbinding met moeder aarde, je creatie-kracht, je levensenergie en daarmee met je seksuele energie.

Ik gebruik lichaamsgerichte oefeningen, body talk, womb whispering en geef massages, van je lichaam of je buikgebied, net wat jij/jouw lichaam aangeeft nodig te hebben en waar jij behoefte aan hebt om je in je lijf te kunnen rusten.

Daarnaast kunnen we ook aandacht besteden aan ondermijnende overtuigingen en patronen die ooit, in je jeugd, zijn ontstaan als zinvolle zelfbescherming in situaties die te spannend of overweldigend waren. Maar in het hier en nu, als weerbare volwassene, is die bescherming niet meer nodig. Maar zolang die overtuigingen en patronen onbewust zijn, worden ze in stand gehouden door steeds weerkerende automatische gedachten. Die gedachten ontstaan onder invloed van je ego dat, onbewust, gericht is op pijn en lijden.

Het leren onderscheiden van emoties en gevoelens, die het gevolg zijn van de voortdurende stroom aan gedachten kan veel licht en lucht geven. Veel gedachten en overtuigingen zijn niet persoonlijk, maar worden (onbewust) van generatie op generatie overgedragen. Het bewust worden van dit “denken” en de invloed daarvan op je handelen kan een confronterend, maar uiteindelijk bevrijdend proces zijn.

De chakrapsychologie is een belangrijke basis voor mijn begeleiding en hoe ik naar persoonlijke ontwikkeling kijk. De chakra’s staan voor levensthema’s en als een chakra uit balans is speelt dat thema een rol in je leven en kunnen we werken aan bewustwording daarvan. Waarmee we ook werken aan de manier waarop jij je leven onbewust vormgeeft en hoe je dit bewust zou kunnen maken en transformeren.

Als je benieuwd bent wat ik voor je kan betekenen stuur me een appje op 06 12 63 91 60 en ik bel je terug.