Lichaamsgerichte begeleiding

In ons lichaam liggen allerlei grote en kleine trauma’s opgeslagen. In je leven en in vorige levens heb je allerlei dingen meegemaakt, die je op dat moment niet kon verwerken. Je kon er niet om huilen of boos worden, maar bevroor of ging op de vlucht. Die emoties hebben zich energetisch vastgezet in je lichaam als spanning, die zich uitdrukt in pijn en stress. Je energie kan niet meer vrij stromen waardoor je allerlei klachten op fysiek, emotioneel of mentaal niveau hebt kunnen ontwikkelen.

Vastgezette lichamelijke spanningen, die zich mentaal uitdrukken in overtuigingen en aannames, die je leven beïnvloeden, omdat je je leven bent gaan vormgeven vanuit spanning en angst. Het is belangrijk om dit te doorbreken zodat  je (levens)energie weer kan gaan stromen en je je weer kunt ontspannen, fit en blij kunt voelen.

Met lichaamsgerichte oefeningen gaan we op zoek naar de spanning in je lijf. We gaan “in gesprek” met die plekken en gaan ontdekken wat ze je te zeggen hebben. Een fascinerend proces, want je lijf weet precies wat er speelt en als je weer leert luisteren kun je daarin ontspannen en kan je energie weer gaan stromen.

Een belangrijke verbinding is die van je hart met je baarmoeder/bekken. Door aandacht te geven aan je buikgebied en de verbinding met je hart, met gerichte ademhaling of meditatie kan je hart verzachten en kun je meer ruimte voelen en vrijer ademhalen. De bekkenbodem vormt letterlijk de bodem van je bestaan. Met een ontspannen bekkenbodem kun je je thuis voelen in je lichaam en hier op aarde.

Het verminderen van de spanning in je bekkenbodem en buik is belangrijk voor de doorstroming en het ervaren van emoties. Het klinkt misschien tegenstrijdig maar het doorleven en ervaren van emoties is essentieel voor fysieke ontspanning. Als je contact hebt met de vrouwelijke zachte kracht van je buik sta je meer in je kracht, ben je meer geaard, meer in verbinding met moeder aarde, je creatie-kracht, je seksuele energie en je levensenergie.

Naast lichaamsgerichte oefeningen en body talk kan ik je ook helpen met massages, van algehele lichaamsmassage tot het masseren van je buik/yoni, net wat jouw lichaam aangeeft nodig te hebben en waar jij behoefte aan hebt.