Lichaamsgerichte begeleiding

In je lichaam liggen allerlei grote en kleine trauma’s opgeslagen. In je leven, als kind, maar ook als volwassene heb je allerlei dingen meegemaakt, die je op dat moment niet kon verwerken. Je kon niet adequaat reageren, maar bevroor, ging op de vlucht of in gevecht. Die emoties hebben zich energetisch in je lichaam vastgezet als spanning, die zich kan uitdrukken in fysieke pijn en/of stress. Je energie kon niet meer vrij stromen, waardoor je allerlei klachten hebt kunnen ontwikkelen.

Vastgezette lichamelijke spanningen, die zich mentaal uitdrukken in (negatieve en ondermijnende) overtuigingen en aannames, die je leven beïnvloeden, omdat je je leven bent gaan vormgeven vanuit spanning en angst. Het is bevrijdend om dit te doorbreken, zodat je levensenergie weer kan gaan stromen en je je weer kunt ontspannen, fit en blij kunt voelen.

We gaan op zoek naar de spanning in je lijf. Met oefeningen, bodytalk als bijvoorbeeld womb whispering gaan we “in gesprek” met die plekken en gaan ontdekken wat ze je te zeggen hebben. Een fascinerend proces, want je lijf weet precies wat er speelt en als je daar naar leert luisteren kun je leren ontspannen in de spanning en kan je energie weer gaan stromen.

Een belangrijke verbinding is die van je hart met je baarmoeder/bekken. Door aandacht te geven aan je buik/bekken in verbinding met je hart, met gerichte ademhaling of meditatie kan je hart verzachten en kun je meer ruimte gaan maken en vrijer ademhalen. Je bekkenbodem vormt letterlijk de bodem van je bestaan. Met een ontspannen bekkenbodem kun je je thuis voelen in je lichaam en hier op aarde.

Het verminderen van de spanning in je bekkenbodem en buik is belangrijk voor de doorstroming en het ervaren van emoties.  Het doorleven en ervaren van emoties is essentieel voor fysieke ontspanning. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar als je contact hebt met de vrouwelijke zachte kracht van je buik sta je meer in je kracht, ben je meer geaard, meer in verbinding met moeder aarde, je creatie-kracht, je levensenergie en daarmee met je seksuele energie.

Naast lichaamsgerichte oefeningen en body talk/womb whispering gebruik ik massages, van je lichaam of je buikgebied, net wat jij/jouw lichaam aangeeft nodig te hebben en waar jij behoefte aan hebt om je in je lijf te laten zakken.

Als je benieuwd bent of ik iets voor je kan betekenen stuur me een appje op 06 12 63 91 60 en ik bel je terug.